ZEKIĆ: NA SLEDEĆOJ SEDNICI REM-A RASPRAVLJAĆEMO O DOKUMENTARCU NA PINKU

Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić istakla je za Danas da će ovo telo na prvoj redovnoj sednici raspravljati o prijavama protiv Pinka podnetih REM-u, nakon emitovanja dokumentarca o jutjuberu Bogdanu Iliću, poznatijim kao Baka Prase.

– Stiglo je nekoliko prijava od građana, i jedna od sveštenika Nenada Ilića – rekla je Zekić, dodajući da će sednica REM-a biti uskoro.

Sveštenik Nenad Ilić je Bogdanov otac, a vlasnik ružičaste televizije je najavio dokumentarac i o njemu.

Na pitanje da li će i kako reagovati, Ilić kaže za Danas da je za sve ovo odgovoran REM.

– Možda taj dokumentarac ipak izazove neku reakciju kod njih. Ako nisu svi pomrli – rekao je Ilić kroz osmeh.

Inače, Regulatorno telo nije reagovalo nakon prvog dokumentarca o Baki Prasetu, a Olivera Zekić je čak izjavila da je takav program poželjan.

Baka Prase je trenutno u odeljenju za Visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije gde daje iskaz po prijavi Željka Mitrovića. Sukob jutjubera i vlasnika Pinka traje nedeljama, a tužilaštvo je najavilo da će Ilić biti saslušan nakon dokumentarca emitovanog na Pinku.

Taj „dokumentarac“ inače nije imao drugu stranu, kako novinarska profesija nalaže, već isključivo navode koje su kao svoja saznanja iznosili njegovi učesnici, među njima i glumci u Pinkovim emisijama i učesnici rijalitija. Mitrović je tada najavio i drugi dokumentarac o ocu Bake Praseta, svešteniku Nenadu Iliću nazivajući ga „kriminalcem iz Amsterdama u mantiji“.

„Neću da komentarišem te stvari koje su potpuno van pameti. Neću ni da se sprdam sa tim, da mi se dira parohija, to su dobri ljudi. Prvo sam želeo da ga tužim, a onda sam pomislio ‘zar nema neko ko je odgovoran za čuvanje te nacionalne frekvencije’“, rekao je Ilić.

IZVOR: Danas

Najnovije

INOVACIJE U MEDIJIMA 3.0 – NIŠ

STEVAN RISTIĆ: „Dobar dan svima, dobro došli na tribinu Asocijacije medija, danas ćemo razgovarati o inovacijama. Poslednji put smo o inovacijama razgovarali...

ODBIJENA TUŽBA MILENIJUM TIMA

Sudija Višeg suda u Beogradu Maja Peković Savić odbila je tužbu kompanije Milenijum tim protiv osnivača Regionalne informativne agencije JUGpres, NVO Centar...