Upravni Odbor

Predsednik Upravnog odbora

Stevan Ristić

Stevan Ristić (43) direktor je Novinskog preduzeća Vreme d.o.o. od 2009. godine. U nedeljniku „Vreme“ je od novembra 2003. godine; radio je na poslovima prodaje u sektoru za marketing, bio pomoćnik direktora preduzeća zadužen za marketing i prodaju. Izvršni je producent više projekata, te veb i televizijskih emisija. Bio je direktor igrano-dokumentarnog filma „Heroj 1914.“ Predsednik je Upravnog odbora Asocijecije medija, potpredsednik Upravnog odbora Saveta za štampu. član Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Stevan Ristić

Potpredsednik Upravnog odbora

Ruža Veljović

biografija

Ruža Veljović

Potpredsednik Upravnog odbora

Aleksandra Mitić

biografija

Aleksandra Mitić

Član Upravnog odbora

Zoran Sekulić

Rođen 06.09.1958.godine u Beogradu. Diplomirao 1981.godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu (međunarodni smer). Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1982. godine.
Vlasnik i direktor FoNet novinsko-izdavačkog društva d.o.o. i glavni i odgovorni urednik Novinske agencije FoNet, privatne novinske agencije sa nezavisnom uređivačkom politikom, koja je počela da radi 7.februara 1994.godine.
Član Upravnog odbora Asocijacije medija, najvećeg poslovnog udruženja novinskih izdavača, novinskih agencija i portala u Srbiji. Član Upravnog odbora Saveta za štampu.
Član Međunarodne federacije novinara, Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Medijske organizacije jugoistočne Evrope (SEEMO Beč)

Zoran Sekulić

Član Upravnog odbora

Zlata Kureš

Zlata Kureš je rođena 22.07.1958. u Beogradu gde diplomirala na Fakultetu političkih nauka. Trenuto je angažovana na poslovima izvršnog direktora agencije Beta. U Beti obavljala poslove zamenika direktora u periodu 2000. – 2014., pre toga bila saradnik, a potom menadžer na poslovima profesionalnog razvoja agencije. U periodu od 2006. – 2010. bila direktor radija BetaRFI čiji su osnivači bili agencija Beta i Međunarodni francuski radio. U periodu 1985.- 1992. radila kao saradnik analitičar u Sekretarijatu za infromisanje vlade Jugoslavije, a početkom osamdesetih bila honorarni saradnik u Politici i Radio Beogradu.. Jedna je od osnivača udruženja građana Medijski centar Beta (2004. godine) gde je bila predsednica Nadzornog odbora, a trenutno je predsednica ove nevladine organizacije.. Član je NUNSa i Upravnog odbora Asocijacije medija. Učestvovala u izradi i realizaciji preko 100 projekata agencije Beta i Medijskog centra Beta u saradnji sa Evropskom komisijom, OEBSom, američkim agencijama (IREX, NED, USAID), Fondacijom otvoreno društvo, Medienhilfe, Švedskim helsinškim komitetom, Norveškom narodnom pomoći, ambasadama Amerike, Velike Britanije, Nemačke, Švajcarske, Holandije, Švedske, Norveške, Belgije, Francuske, Danske...

Zlata Kureš

Član Upravnog odbora

Nadežda Gaće

Nadežda Gaće rođena je 1950. godine u Inđiji. Klasičnu gimnaziju završila je u Splitu, a studije jugoslovenske književnosti i srpskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu. Novinarstvom se bavi od 1974. godine kao urednik, dopisnik, komentator i novinar. Nakon čuvene Osme sednice CK SKS-a 1987. godine, Nadežda Gaće je suspendovana sa mesta urednika-komentatora u tadašnjoj Televiziji Beograd. Posle suspenzije sama je dala otkaz, da bi novinarsku karijeru nastavila u Jutelu i ljubljanskom "Delu". Posle raspada SFRJ radila je u "Borbi", "Našoj Borbi" i "Danasu". Jedan je od osnivača NUNS-a, a pre izbora za predsednicu, u dva mandata, bila je na čelu Suda časti ove organizacije. Pored novinarskog rada, bila je i koautor, priređivač ili autor više publicističkih knjiga. Danas radi kao glavna i odgovorna urednica beogradskog nedeljnika Novi magazin.

Nadežda Gaće

Član Upravnog odbora

Biljana Stepanović

Biljana Stepanović je je osnivač i generalni direktor Business Info Group, medijske kuće koja izdaje mesečni časopis Nova ekonomija i nekoliko godišnjih specijalizovanih edicija, ima poslovni portal www.novaekonomija.rs, organizuje domaće i međunarodne B2B konferencije i radi medija treninge za kompanije. Osim toga, Business Skills Centar okuplja grupu poznatih novinara i biznismena koji studentima volonterski drže seminare na različite teme. Bila je direktor Ekonomist Media Group u vreme kad je ovo bila vodeća ekonomka medijska kuća u Srbiji. Osnovala je i vodila mesečnik “Bankar” u okviru iste grupe. Osnivač je i autor ekonomske emisije « Buđelar » koja je pet godina emitovana na TV B92, zatim emisije „Ekonomija 3“ na TV Vojvodina i „Ekonom i ja“ na RTS-u. Bila je urednik ekonomije na televiziji, radiju i web portalu B 92. Bila je kolumnista dnevnog lista Danas, višegodišnji dopisnik Radija Slobodna Evropa u Srbiji (RFE) kao i glavni i odgovorni urednik mesečnika CorD za strance i diplomate u Srbiji. Radila je kao ekonomski novinar u nedeljniku NIN. Karijeru je započela u dnevnom listu Borba 1987. kao student, u vreme kad je taj list proglašen za list godine bivše Jugoslavije. Posle upada tadašnjih funkcionera JUL-a u Borbu, zajedno sa najvećim delom novinara, učestvovala je u osnivanju dnevnog lista Naša Borba, u kome je radila do prelaska u NIN. Završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu, novinarski smer. Od početka karijere bavi se ekonomskim novinarstvom.

Biljana Stepanović

Član Upravnog odbora

Robert Čoban

Rođen 27.07.1968. u Baču (Vojvodina, Srbija). Srednju školu završio u Bačkoj Palanci, Pravni fakultet studirao u Novom Sadu. Od 1990. radi kao novinar - u početku kao novosadski dopisnik beogradskih "Večernjih novosti"; zagrebačke "Arene", sarajevskih "Naših dana". Sarađuje i u magazinima "Vreme" i "Stav".1992. sa grupom studenata obnavlja izlaženje studentskog mesečnika "Index". Posle dva broja sledi smena celokupne redakcije i pokretanje "Nezavisnog index"-a koji će kasnije promeniti ime u "Svet" iz kojeg je nastala izdavačka kuća Color Press Grupa. Danas na čelu Color Press Grupe najvećeg izdavača magazina u regionu sa kompanijama u svih 6 republika - 72 magazina, 15 internet portala i preko 80 konferencija godišnje. U porfoliju kompanije nalaze se i brojni licencni naslovi: "The Economist", "Hello!", "Gloria", "Story", "Lisa Moj stan", "Brava Casa", "Bravo", "Alan Ford", "Grazia", "Jamie Oliver Magazine" i brojni drugi. Oženjen, supruga Sandra (1975.), kćerke Elena (2004.) i India (2006.)

Robert Čoban

Član Upravnog odbora

Marina Konstatinović

Bojan Cvejić je direktor kompanije DanGraf koja izdaje dnevni list Danas i besplatni mesečnik City Magazine. Ujedno je i glavni i odgovorni urednik portala Danasa (www.danas.rs.). Karijeru je započeo 2007. godine upravo u ovom listu gde je prethodno bio novinar na nekoliko rubrika – Beograd, Društvo, Poitika. Tokom svoje karijere sarađivao je sa nedeljnikom NIN, City Magazine, Radnik.rs, bio dopisnik za italijanski portal L’Indro i kosovski portal Kosovo 2.0. Rođen je 19. aprila 1986. godine u Beogradu, gde je završio osnovne i master studije novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Završio više škola, treninga i kurseva iz etike u medijima, istraživačkog novinarstva, TV novinarstva, digitalnog marketinga, MOJO, poslovanja u medijima. Sarađivao na projektima sa brojnim organizacijama, kao što su UNICEF, NUNS, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, NALED, Fridrih Ebert fondacija. Od 2014. do 208. godine bio član Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije, a od 2019. godine je član Komisije za žalbe Saveta za štampu.

Marina Konstatinović