Upravni Odbor

Predsednik Upravnog odbora

Stevan Ristić

Stevan Ristić (43) direktor je Novinskog preduzeća Vreme d.o.o. od 2009. godine. U nedeljniku „Vreme“ je od novembra 2003. godine; radio je na poslovima prodaje u sektoru za marketing, bio pomoćnik direktora preduzeća zadužen za marketing i prodaju. Izvršni je producent više projekata, te veb i televizijskih emisija. Bio je direktor igrano-dokumentarnog filma „Heroj 1914.“ Predsednik je Upravnog odbora Asocijecije medija, potpredsednik Upravnog odbora Saveta za štampu. član Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Stevan Ristić

Potpredsednik Upravnog odbora

Veselin Jevrosimović

Veselin Jevrosimović je predsednik i vlasnik Comtrade grupacije, uspešne IT kompanije sa sedištem u Beogradu. Takođe je i predsednik Atletskog saveza Srbije. Veselin Jevrosimović rođen je u Srbiji. Kao talentovani mladi sportista bio je član atletske reprezentacije, a kasnije postao i nacionalni univerzitetski prvak u skoku s motkom. Kratko vreme proveo je u atletskom klubu u Dizeldorfu, a nakon toga otišao u USA. Zvanje IT inženjera stekao je u Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije u Beogradu.

Veselin Jevrosimović

Potpredsednik Upravnog odbora

Robert Čoban

Rođen 27.07.1968. u Baču (Vojvodina, Srbija). Srednju školu završio u Bačkoj Palanci, Pravni fakultet studirao u Novom Sadu. Od 1990. radi kao novinar - u početku kao novosadski dopisnik beogradskih "Večernjih novosti"; zagrebačke "Arene", sarajevskih "Naših dana". Sarađuje i u magazinima "Vreme" i "Stav".1992. sa grupom studenata obnavlja izlaženje studentskog mesečnika "Index". Posle dva broja sledi smena celokupne redakcije i pokretanje "Nezavisnog index"-a koji će kasnije promeniti ime u "Svet" iz kojeg je nastala izdavačka kuća Color Press Grupa. Danas na čelu Color Press Grupe najvećeg izdavača magazina u regionu sa kompanijama u svih 6 republika - 72 magazina, 15 internet portala i preko 80 konferencija godišnje. U porfoliju kompanije nalaze se i brojni licencni naslovi: "The Economist", "Hello!", "Gloria", "Story", "Lisa Moj stan", "Brava Casa", "Bravo", "Alan Ford", "Grazia", "Jamie Oliver Magazine" i brojni drugi. Oženjen, supruga Sandra (1975.), kćerke Elena (2004.) i India (2006.)

Robert Čoban

Član Upravnog odbora

Zoran Sekulić

Rođen 06.09.1958.godine u Beogradu. Diplomirao 1981.godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu (međunarodni smer). Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1982. godine.
Vlasnik i direktor FoNet novinsko-izdavačkog društva d.o.o. i glavni i odgovorni urednik Novinske agencije FoNet, privatne novinske agencije sa nezavisnom uređivačkom politikom, koja je počela da radi 7.februara 1994.godine.
Član Upravnog odbora Asocijacije medija, najvećeg poslovnog udruženja novinskih izdavača, novinskih agencija i portala u Srbiji. Član Upravnog odbora Saveta za štampu.
Član Međunarodne federacije novinara, Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Medijske organizacije jugoistočne Evrope (SEEMO Beč)

Zoran Sekulić

Član Upravnog odbora

Zlata Kureš

Zlata Kureš je rođena 22.07.1958. u Beogradu gde diplomirala na Fakultetu političkih nauka. Trenuto je angažovana na poslovima izvršnog direktora agencije Beta. U Beti obavljala poslove zamenika direktora u periodu 2000. – 2014., pre toga bila saradnik, a potom menadžer na poslovima profesionalnog razvoja agencije. U periodu od 2006. – 2010. bila direktor radija BetaRFI čiji su osnivači bili agencija Beta i Međunarodni francuski radio. U periodu 1985.- 1992. radila kao saradnik analitičar u Sekretarijatu za infromisanje vlade Jugoslavije, a početkom osamdesetih bila honorarni saradnik u Politici i Radio Beogradu.. Jedna je od osnivača udruženja građana Medijski centar Beta (2004. godine) gde je bila predsednica Nadzornog odbora, a trenutno je predsednica ove nevladine organizacije.. Član je NUNSa i Upravnog odbora Asocijacije medija. Učestvovala u izradi i realizaciji preko 100 projekata agencije Beta i Medijskog centra Beta u saradnji sa Evropskom komisijom, OEBSom, američkim agencijama (IREX, NED, USAID), Fondacijom otvoreno društvo, Medienhilfe, Švedskim helsinškim komitetom, Norveškom narodnom pomoći, ambasadama Amerike, Velike Britanije, Nemačke, Švajcarske, Holandije, Švedske, Norveške, Belgije, Francuske, Danske...

Zlata Kureš

Član Upravnog odbora

Rade Radovanović

Rade Radovanović, novinar i dramski pisac, rođen je 6.11.1950. u Kragujevcu. Studirao je psihologiju, a diplomirao dramaturgiju na FDU u Beogradu. U Radio Beogradu je bio novinar i urednik, autor oko 1300 emisija. Bio je dopisnik i šef biroa RFE/RL za Srbiju, a potom, od 2000, urednik i autor emisija RFE u Pragu. U RTV5 - Niš bio je direktor programa i autor emisija. Nakon toga, od 2007, glavni i odgovorni urednik RT AVALa. Jedan je od osnivača dnevnog lista DANAS. Kolumnista je TV ALJAZEERA. Autor je drama Original falsifikata, Kosovski tribali, Leptirov san i Mit o pobedi. Autor je scenaria filma Original falsifikata. Antifašista, antinacionalista i antiratni aktivista. Živi i radi u Beogradu..

Rade Radovanović

Član Upravnog odbora

Rozalija Ekres

Rozalija Ekres rođena je u Temerinu. Osnovnu školu sam završila u rodnom mestu, a Gimnaziju Moša Pijade u Novom Sadu. Diplomu Univerziteta u Novom Sadu sam stekla na Ekonomskom fakultetu.
Kao mladi diplomac sam se zaposlila u privredi, gde sam provela 16 godina. Od 2001. narednih 11 godina sam radila u pokrajinskoj upravi AP Vojvodine, prvo u Sekretarijatu za obrazovanje i kulturu a zatim u Sekretarijatu za finansije gde sam od 2008-2012 bila na funkciji zamenika pokrajinskog sekretara.
Od 2012-2016 godine bila sam odbornik u Skupštini Opštine Temerin i šef poslaničke grupe SVM, kao i predsednik saveta za budžet i finansije.
Od 2012. godine do danas sam direktorka Novinsko izdavačke kuće Mađar So koja izdaje i štampa jedini dnevni list u Srbiji na mađarskom jeziku već punih 75 godina.
Sinovi su punoletni, stariji je po okončanju studija ostao u zemlji i zaposlen je, dok je mlađi student takođe u domovini.

Rozalija Ekres

Član Upravnog odbora

Nadežda Gaće

Nadežda Gaće rođena je 1950. godine u Inđiji. Klasičnu gimnaziju završila je u Splitu, a studije jugoslovenske književnosti i srpskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu. Novinarstvom se bavi od 1974. godine kao urednik, dopisnik, komentator i novinar. Nakon čuvene Osme sednice CK SKS-a 1987. godine, Nadežda Gaće je suspendovana sa mesta urednika-komentatora u tadašnjoj Televiziji Beograd. Posle suspenzije sama je dala otkaz, da bi novinarsku karijeru nastavila u Jutelu i ljubljanskom "Delu". Posle raspada SFRJ radila je u "Borbi", "Našoj Borbi" i "Danasu". Jedan je od osnivača NUNS-a, a pre izbora za predsednicu, u dva mandata, bila je na čelu Suda časti ove organizacije. Pored novinarskog rada, bila je i koautor, priređivač ili autor više publicističkih knjiga. Danas radi kao glavna i odgovorna urednica beogradskog nedeljnika Novi magazin.

Nadežda Gaće

Član Upravnog odbora

Biljana Stepanović

Biljana Stepanović je je osnivač i generalni direktor Business Info Group, medijske kuće koja izdaje mesečni časopis Nova ekonomija i nekoliko godišnjih specijalizovanih edicija, ima poslovni portal www.novaekonomija.rs, organizuje domaće i međunarodne B2B konferencije i radi medija treninge za kompanije. Osim toga, Business Skills Centar okuplja grupu poznatih novinara i biznismena koji studentima volonterski drže seminare na različite teme. Bila je direktor Ekonomist Media Group u vreme kad je ovo bila vodeća ekonomka medijska kuća u Srbiji. Osnovala je i vodila mesečnik “Bankar” u okviru iste grupe. Osnivač je i autor ekonomske emisije « Buđelar » koja je pet godina emitovana na TV B92, zatim emisije „Ekonomija 3“ na TV Vojvodina i „Ekonom i ja“ na RTS-u. Bila je urednik ekonomije na televiziji, radiju i web portalu B 92. Bila je kolumnista dnevnog lista Danas, višegodišnji dopisnik Radija Slobodna Evropa u Srbiji (RFE) kao i glavni i odgovorni urednik mesečnika CorD za strance i diplomate u Srbiji. Radila je kao ekonomski novinar u nedeljniku NIN. Karijeru je započela u dnevnom listu Borba 1987. kao student, u vreme kad je taj list proglašen za list godine bivše Jugoslavije. Posle upada tadašnjih funkcionera JUL-a u Borbu, zajedno sa najvećim delom novinara, učestvovala je u osnivanju dnevnog lista Naša Borba, u kome je radila do prelaska u NIN. Završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu, novinarski smer. Od početka karijere bavi se ekonomskim novinarstvom.

Biljana Stepanović