POBUNA: Nepravda boli više

Svaka borba, pa i intelektualna, osim uspeha, za sobom ostavlja i ožiljke.

Istina kojom se bavimo ume da zaboli ali mora da se prihvati, dok nepravda boli još više, ali ne može da se prihvati.

Više od godinu dana članovi udruženja Pobuna su pod raznim pritiscima, a pojedini su doživeli “oslobođenje”, tačnije oslobođenje od posla, odnosno otkaz.

Ne bi to bilo čudno da se radi o državnim firmama, jer smo i na taj apsurd navikli. Postalo je normalno da u državnoj firmi imate svoj posao, ali ne i svoje mišljenje.

Medijska prepoznatljivost zbog nekoliko gostovanja u medijima je donela sa sobom i prepoznatljivost nekih članova, što je dovelo da budu otpušteni iz privatnih firmi u kojima su radili.

Preteći pozivi sa oznakom “private number”, pojedinim osobama koji su se bavili snimanjem službenih vozila koja krše pravila saobraćaja i nepropisno se parkiraju, postali su normalna stvar. Kao i preteći pozivi poslodavaca, koji su saznali da su neki njihovi radnici samo učestvovali kao ispitanici u nekim anketama.

Opšte je poznato da je Pobuna pomagala radnicima pravnim savetima ali i objavljivanjem određenih snimaka i istraživanja u vezi sa kršenjem njihovih prava.

Manjak pravde doveo je do povećanja broja objava o određenim pojavama ali i do povećanog broja pritisaka na ljude koji na to ukazuju.

Čak je i jedna trudnica, inače saradnica udruženja koja je radila istraživanje u vezi položaja trudnica i majki, doživela neprijatnost kada joj je na poslu saopšteno da posle isteka porodiljskog odsustva za nju neće biti mesta u firmi.

Svih ovih godina smo se finansirali prilozima saradnika i članova. Posle istraživanja određenih pojava u poslednjih godinu dana, jedan deo članova je ostao bez stalnih prihoda pa smo prinuđeni da zatražimo pomoć od šire zajednice u vidu donacija, kako bi nastavili sa istraživanjima.

Ukoliko ste u mogućnosti molimo Vas da nam donirate shodno Vašim mogućnostima.

INSTRUKCIJE

Broj računa:
325-9500600060140-50

Primalac:
Veb net plus Priboj
Dragoljuba Savića 45, 31330 Priboj

Svrha uplate:
Donacija za istraživanja

Šifra plaćanja:
189 – za uplate u novcu
289 – za uplate preko računa / e-banking

Donacije u drugim valutama za nova istraživanja


PayPal:
https://www.paypal.com/paypalme/pobunasrbije
(Uplate putem PayPal servisa su dozvoljene samo za nerezidente Republike Srbije).

Unapred zahvalan tim Pobune Srbije.

Najnovije