LIST DANAS PROSLAVIO 25. ROĐENDAN

Pre 25 godina, 1997. godine izašao je prvi broj lista Danas. Do danas je objavljeno više od 9.000 brojeva, a ove godine se portal danas.rs svrstao u deset najčitanijih sajtova u Srbiji.

Povodom ovog velikog jubileja, izdavač dnevnog lista Danas objavio je knjigu u formi zbirke karikatura Predraga Koraksića Koraksa pod nazivom „Bez reči“, koja se može poručiti u Danas online prodavnici.

Istovremeno, Danas je lansirao i Viber stikere koji se mogu preuzeti na Vajber platformi.

U specijalnom rođendanskom broju dnevnog lista Danas, osim bogatog sadržaja, čitaoce očekuju i pokloni vaučeri u vidu besplatnog koda za online preuzimanje tri elektronske knjige, u saradnji sa Novinarnicom. Shoppster je čitaocima Danasa omogućio specijalne popuste za 12 artikala koji se kreću od 10 do 37 odsto.

Tu su još i vaučeri za popuste u Pozorištu Boško Buha, knjižare Booka, Dechotzar strore, Tudors, Dan John, restoran Kepo World, izdavačku kuću Clio, Articool igračke, Propolis Books, izdanje Publik Praktikuma, Harmonije i Stele, kao i 50 odsto popusta na članarinu u Klubu čitalaca Danasa, odnosno pretplatu na PDF izdanje Danasa.

Televizija N1 je snimila dokumentarni film povodom četvrt veka postojanja Danasa koji će premijerno biti prikazan na toj televiziji 23. juna, a trejler je dostupan na YouTube kanalu.

U prvom broju te davne 1997. godine redakcija Danasa je u uvodniku napisala: „Kažu nam da nije dobro vreme za start novih novina. Narod nema novca, leto je na pragu, a kiosci štampe već su odavno prebukirani. U pravu su. Kažu nam da je teško, gotovo nemoguće, opstati ako iza lista ne stoji ni vlast, ni opozicija, ni Brisel, ni Vašington, ni policija, ni trgovci belim robljem i žitom, ni biznismeni sa političkim ambicijama. Opet su u pravu“.

Godine 2022. Danas i dalje izlazi, sa istom misijom, trudeći se da poštuje sve profesionalne standarde i bavi se ozbiljnim i kritičkim novinarstvom kako je zacrtano od prvog broja.

Nastavio se i u prethodnoj godini trend prema kome je rad redakcije i dalje na meti kritika najviših državnih zvaničnika.

List Danas, podsetimo, od marta prošle godine posluje u okviru United Media, a u portfoliju izdavača lista Dan Grafa izlazi i besplatni mesečni magazin City Magazine.

Iz Danasa poručuju:

Hvala svima koji su bili uz nas sve ovih 25 godina! Nastavite da nas čitate.

Najnovije