Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

SAVET ZA ŠTAMPU: POLITIKA, NOVOSTI, ALO I KURIR PREKRŠILI KODEKS

Komisija za žalbe Saveta za štampu odlučila je da su dnevni listovi “Politika”, “Novosti”, “Alo” prekršili Kodeks novinara Srbije jer su pisali neistine o festivalu “Mirdita, dobar dan”, a “Kurir” u tekstu o sektama objavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Incijativa mladih za ljudska prava žalila se na tekst objavljen na portalu „Novosti“, kao i na po dva teksta, objavljena u onlajn izdanjima dnevnih listova „Politika“ i „Alo“, u kojima su novinari ovih medijskih kuća pisali o festivalu „Mirdita, dobar dan“.

Ovi mediji prekršili su kodeks kada je reč o istinitostu izveštavanja i odnosu prema izvorima.

U „Novostima“ je ovaj festival označen kao „šiptarski“ i „antisprski“ , a navodi se i da „služi da napada srpski narod koji mu se protivi, a da učesnici žele da šire simbole onih koji su otimali teritoriju“.

U tekstu „Pisac koji slavi Adema Jašarija i OVK glavna zvezda festivala“ Politika je o festivalu pisala kao o „nizu subverzivnih aktivnosti u korist albanskih separatista i terorista iz Prištine“, a okarakterisan je i kao „manifestacija kroz koju se promoviše nezavisnost Kosova“.

Žalbe koje je Inicijativa podnela na tekstove objavljene na portalu „Alo.rs“, ; ne odnose se samo na festival već i na ono što smatraju posledicama tog festivala.

Novinari ovog portala u spornim tekstovima naveli su da je Inicijativa mladih za ljudska prava, kao organizator festivala, „imala nameru da padne krv na ulicama, i to tako što bi Srbi udarili jedni na druge“.

Osim Inicijative mladih za ljudska prava, Komisiji se žalila i zajednica „Jehovini svedoci“ zbog teksta u „Kuriru“ sa naslovom „Sekte haraju Srbijom“ u kojem prenose detalje sa kongresa koji su članovi „Jehovinih svedoka“ oržali u hali Pionir.

Iz ove zajednice kažu da je redakcija zloupotrebila ukazano poverenje i netačnim navodima raspirivala mržnju i neprijateljstvo prema njima.

U ovom slučaju Savez za štampu odlučio je da je prekršena tačka o nezavisnosti od pritisaka, novinarska pažnja i odgovornost novinara.

IZVOR: N1

Najnovije