Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

CHATGPT: NOVA MEDIJSKA PLATFORMA MEDIA INLET DOSTUPNA KORISNICIMA U SRBIJI

Od ovog meseca, korisnici u Srbiji mogu pristupiti Media Inlet-u, inovativnoj medijskoj platformi koja omogućava čitaocima i gledaocima da predlažu teme, dele svoje priče i komuniciraju sa novinarima. Ova interaktivna platforma kreirana je kako bi redakcijama pružila priliku da stvore transparentniji, inkluzivniji i reprezentativniji medijski prostor, uz naglasak na kvalitetnom novinarstvu.

**Branislava Lovre**, jedna od autorki i senior liderka projekta, objašnjava: “Samo jedna ispričana priča u medijima može da inspiriše, informiše ili promeni živote drugih. Upravo zato smo želeli da motivišemo redakcije, kao i njihove čitaoce i gledaoce, da intenzivnije sarađuju. Tako je nastala ideja o Media Inletu.”

Lovre, dugogodišnja novinarka, TV voditeljka i AI konsultantkinja, bila je stipendistkinja programa LEAP: News Innovation Lab, projekta Međunarodnog centra za novinare (ICFJ) koji je okupio novinare iz više od 40 zemalja. Kroz ovaj program, platforma Media Inlet je razvijena, a Lovre je imala priliku da razmenjuje iskustva i svakodnevno uči od kolega iz celog sveta.

# Kako Media Inlet funkcioniše?

Zainteresovani mediji mogu kontaktirati Media Inlet tim i dobiti dodatne informacije o korišćenju platforme. Ukoliko se odluče za saradnju, mediji na svoj vebsajt postavljaju vizuelni segment putem kojeg pozivaju čitaoce da predlažu teme i dele priče. Proces slanja je osmišljen da bude jednostavan, vodeći korisnike korak po korak uz jasna uputstva.

Čitaoci mogu anonimno poslati predlog teme ili ostaviti svoje podatke kako bi pratili dalji tok priče. Na ovaj način, moći će da vide kako nastaje novinarski tekst – od redakcijskih sastanaka i uzimanja izjava do proveravanja informacija i objavljivanja. Platforma omogućava brzo i lako obaveštavanje o statusu priča zahvaljujući unapred pripremljenim informacijama koje pružaju uvid u svaki korak procesa.

**Lovre** ističe: “Tokom rada na međunarodnim projektima, uverila sam se da su inovacije i odgovorno korišćenje tehnologije ključni za budućnost novinarstva. Danas je jednostavnije nego ikad uvesti AI alate i inovacije u svakodnevni rad i postići pozitivne rezultate uz minimalne troškove. Ipak, najvažnije je da obratimo pažnju na etičku primenu ovih tehnologija.”

Lovre je prepoznata kao jedna od TOP 100 žena u oblasti AI etike na svetskom nivou 2023. godine. Njena posvećenost novinarstvu, medijima i odgovornoj primeni AI dodatno doprinosi kredibilitetu platforme.

Media Inlet je trenutno u beta fazi. Novinari i medijske kuće koje žele da probaju i koriste ovu platformu mogu kontaktirati tim putem mejla **infomediainlet@gmail.com**. Broj mesta je ograničen, korišćenje je besplatno, a obezbeđena je i tehnička podrška. Dodatne informacije dostupne su na sajtu (http://www.media-inlet.com).

ORIGINAL: NUNS

Najnovije