Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

CHATGPT: NAPAD KATASTRA NA “NOVU EKONOMIJU”: KLEVETE I LAŽI KAO NAJBOLJA ODBRANA

Republički geodetski zavod (RGZ) nastavlja sukob sa medijima putem društvenih mreža. Ovog puta, meta njihovih optužbi je redakcija magazina “Nova ekonomija”, koju RGZ optužuje za “tendenciozno i manipulativno izveštavanje” po nalogu neimenovane “interesne grupe” i za neobjavljivanje demantija. Redakcija “Nove ekonomije” odbacuje ove optužbe kao lažne i klevetničke.

# Optužbe i odgovori

U objavi na društvenoj mreži X, RGZ je izneo niz optužbi na račun uredništva “Nove ekonomije”. U objavi naslovljenoj “RGZ razotkriva: Kako se dezinformacijama sabotira borba protiv korupcije”, RGZ tvrdi da “Nova ekonomija” podriva reforme i borbu protiv korupcije u sektoru upravljanja nepokretnostima.

RGZ je posebno kritikovao glavnu urednicu Biljanu Stepanović, optužujući je da ne dozvoljava drugoj strani da iznese svoje argumente i da nije ispoštovala zakonsku obavezu objavljivanja demantija. Kao odgovor, “Nova ekonomija” je istakla da je RGZ uredno obavešten da će njihov demanti biti objavljen u prvom narednom broju časopisa, koji izlazi 1. septembra.

# Reakcija “Nove ekonomije”

Zamenik glavnog urednika “Nove ekonomije”, Aleksandar Milošević, izjavio je za “Vreme” da je redakcija zaprepašćena optužbama koje su iznete na njihov račun. Milošević je objasnio da je tekst koji je izazvao kontroverzu objavljen u štampanom izdanju magazina, te da će demanti biti objavljen u skladu sa zakonom.

Milošević je istakao da su iz RGZ-a dobili zahtev za objavljivanje demantija, koji su planirali da objave u narednom broju. Međutim, umesto dalje komunikacije, RGZ je odlučio da javno iznese optužbe putem društvenih mreža, kao i da uputi pismo Evropskoj delegaciji u Srbiji.

# Agresivna strategija RGZ-a

Milošević je naveo da je ovaj potez deo šire medijske strategije RGZ-a, koja uključuje agresivan pristup prema medijima koji izveštavaju o njihovom radu, posebno o pitanjima korupcije. On smatra da cilj RGZ-a nije da dokaže svoje tvrdnje, već da stvori utisak da su žrtva, čime bi se unapred diskreditovali istraživački tekstovi o njihovom radu.

Redakcija “Nove ekonomije” ostaje posvećena svom radu i najavljuje da će nastaviti da izveštava objektivno i profesionalno, uprkos pokušajima zastrašivanja i diskreditacije.

# Odgovor Katastra

RGZ je odgovorio na saopštenje “Nove ekonomije” novom objavom na društvenoj mreži X, optužujući urednicu Biljanu Stepanović za moralno posrnuće i zloupotrebu fondova Evropske unije. RGZ tvrdi da će, ukoliko “Nova ekonomija” ne objavi demanti, biti prinuđeni da pravdu potraže sudskim putem.

Aleksandar Milošević je potvrdio da će demanti RGZ-a biti objavljen u narednom broju časopisa, kako je i planirano, 1. septembra.

# Zaključak

Sukob između RGZ-a i “Nove ekonomije” otvara pitanje transparentnosti i odgovornosti u izveštavanju, kao i način na koji državne institucije komuniciraju sa medijima i javnošću. Iako RGZ koristi društvene mreže za iznošenje svojih stavova, “Nova ekonomija” ostaje dosledna principima profesionalnog novinarstva i najavljuje nastavak svog rada bez obzira na pritiske.

ORIGINAL: Vreme

Najnovije