Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

RAKOČEVIĆ O TUŽBI PROTIV FONDACIJE „SLAVKO ĆURUVIJA“: IZNENAĐEN SAM OVAKVIM EPILOGOM

Bivši načelnik beogradskog centra Resora državne bezbednosti Milan Radonjić, jedan od četvorice optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije koji su u februaru oslobođeni odlukom Apelacionog suda, tužio je Slavko Ćuruvija fondaciju zbog saopštenja u kome su izrazili neslaganje sa tom presudom.

Naime, zbog povrede ugleda i časti, Radonjić od Fondacije traži odštetu od 500.000 dinara. Takođe, tuženi su i pojedini političari zbog povrede ugleda i časti.

Predsednik Udruženja novinara Srbije Živojin Rakočević kaže za Euronews Srbija da je iznenađen ovakim epilogom.

„Mislim da je jako opasno, zato što kada dođemo u ovakvu situaciju i kada 25 godina imate jedan slučaj koji je postao simbol ne samo novinarske profesije, nego je postao simbol i slobode, pravde i pravičnosti, prosto ne možete da verujete da se taj slučaj na ovakav način zapravo završava. Ta javnost  je 25 godina čekala pravdu i ovo na neki način provocira. Mi smo u jednom paradoksu u kom faktički izgleda kao da će se Ćuruviji sudi zato što je ubijen“, smatra on.

Kaže, da je odluka Apelacionog suda, a kasnije i tužba koja je usledila samo način da se „otvore stare rane“.

„Kakav god epilog da je, on je na ivici cinizma i on je na ivici izrugivanja pravnog sistema i mi se tu vrtimo u jednom krugu. On je na kraju krajeva u funkciji otvaranja tih rana za koje svi znamo kakve su i kako postoje i u našim životima i u porodici Ćuruvija. Dakle, moramo i o tome duboko da razmislimo. Moramo da razmislimo o tom simbolu koji se zove Ćuruvija i od nekažnjivosti zločina“, rekao je on.

Podsetimo, prošlo je 25 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Tačnije, vlasnik lista „Dnevni telegraf“ i nedeljnika „Evropljanin“ ubijen je 11. aprila 1999. godine u prolazu ispred zgrade u kojoj je živeo.

Suđenje za njegovo ubistvo je počelo u junu 2015. sedamnaest godina nakon što je ubistvo počinjeno. Specijalni sud u Beogradu proglasio je 2019. krivim četvoricu nekadašnjih pripadnika Državne bezbednosti.

Međutim, Apelacioni sud u Beogradu oslobodio je u feburaru četvoricu nekadašnjih pripadnika Državne bezbednosti optužbi za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine.

Naime, sud je preinačio prvostepenu presudu i pravosnažno oslobodio Radomira Markovića optužbe za teško ubistvo u podstrekavanju, a Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića da su, kao saizvršioci, izvršili teško ubistvo.

Na sajtu suda je 2. februara objavljeno da „nema neposrednih i posrednih dokaza koji bi pouzdano potvrdili da su Marković, Radonjić, Kurak i Romić izvršioci ovog krivičnog dela“. Na ovu odluku ne postoji pravo žalbe.

Vlasnik lista „Dnevni telegraf“ i nedeljnika „Evropljanin“ ubijen je 11. aprila 1999. godine u prolazu ispred zgrade u kojoj je živeo.

IZVOR: UNS

Najnovije