Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

PRIRUČNIK ZA ETIČKO IZVEŠTAVANJE MEDIJA O MENTALNOM ZDRAVLJU MLADIH

Priručnik za etičko izveštavanje medija o mentalnom zdravlju mladih nastao je kao odgovor na potrebu da se o mentalnom zdravlju mladih izveštava u skladu sa najvišim etičkim standardima novinarske profesije. Mlađe generacije nam skreću pažnju na važnost brige o mentalnom zdravlju, čime detabuiziraju temu i čine je prisutnijom u medijima i javnim prostorima. Iako se u sve većoj meri odgovara na ovu potrebu, izveštavanje o mentalnom zdravlju mladih sa sobom donosi i mnoštvo nedostataka, kao što su netačni i laički saveti, te neetičko izveštavanje. Mladi često osećaju da im se u medijima ne pružaju adekvatne informacije o zaštiti svog mentalnog zdravlja, pa se okreću drugim izvorima za informisanje, kako bi dobili pravovremene, adekvatne informacije o mogućnostima za poboljšanje njihovog mentalnog zdravlja. U tom kontekstu, priručnik za etičko izveštavanje medija o mentalnom zdravlju mladih razvijen je na osnovu istraživanja sa različitim stručnjacima i stručnjakinjama u ovoj oblasti, ali i mladima, sa ciljem da obezbedi resurse za adekvatnije edukativno izveštavanje i pruži smernice za etičnije izveštavanje o ovoj važnoj oblasti. 

Publikacija je nastala u okviru projekta: “Unapređenje mentalnog zdravlja mladih kroz razvoj kapaciteta lokalnih aktera 1.0”, koji sprovode Nacionalna asocijacija Kancelarija za mlade, Omladinski savez udruženja – OPENS, Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR, Savez izviđača Srbije i Krovna organizacija mladih Srbije, a finansira Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije.

Možete je preuzeti sa sajta Krovne organizacije mladih Srbije: LINK

Najnovije