Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

TOKSIČNI TEKSTOVI U NOVINAMA

 Članica Komisije za žalbe Saveta za štampu Tamara Skrozza ocenila je danas na predstavljanju monitoringa dnevnih novina za drugu polovinu 2023. godine da je veliki deo sadržaja toksičan, a novinarka Vera Didanović rekla je da je pitanje kako takav način izveštavanja utiče na društvo.

Tamara Skrozza je istakla da je u tih šest meseci registrovan 4.141 tekst u kojima se krši Kodeks novinara Srbije, odnosno oko 690 prekršaja mesečno, što je u skladu sa rezultatima ranijih monitoringa. Na prva tri mesta dnevnih novina koje su kršile kodeks su Alo, Srpski telegraf i Informer.

Najviše se kršilo poglavlje četiri, koje obuhvata pravo na pretpostavku nevinosti, skriveno oglašavanje i diskriminaciju, poglavlje sedam o zaštiti privatnosti i poglavlje jedan, koje se odnosi na istinitost izveštavanja, navela je Tamara Skrozza.

Prema njenim rečima, kršenje prvog poglavlja povećano je pre svega zahvaljujući izbornoj kampanji.

Vera Didanović rekla je da su neki od devet posmatranih listova tokom izborne kampanje iscrpno izveštavali o aktivnostima vlasti, uz potpuno prećutkivanje negativnih poteza, da su novine uglavnom bile zatvorene za promovisanje stavova opozicije i da je opoziciji pisano negativno, a ti tekstovi uglavnom nisu potpisani i ne objavljuju se demanti opozicije.

Primetno je prenošenje anonimnih objava sa društvenih mreža o “tajnim planovima opozicije”, da se opozicija povezuje sa “neprijateljima Srbije”, da se objavljuju lažni citati koji se nigde ne pojavljuju u tekstu osim u naslovu, kao i povezivanje socijalnih protesta, poput protesta Pošte i poljoprivrednika sa politikom.

Vera Didanović je dodala i da je vođena kampanja protiv dnevnog lista “Danas”.

Govoreći o crnoj hronici, Tamara Skrozza je navela da su u slučaju izveštavanja o ubistvu Noe Milivojević mediji prekršili sve što su mogli, uključujući i pravo na dostojanstvo žrtve. 
U drugoj polovini 2023. godine pojavljivali su se i serijali tekstova o tome šta radi maloletni K. K. koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, dodala je Tamara Skrozza i to nije u interesu javnosti, već je uznemirujuće za ljude.

Govoreći o estradi, rekla je da je bilo tekstova i o vršenju nužde u rijalitiju. Ocenila je i da se estrada promenila, jer osim poznatih ličnosti poput pevača, sada uključuje i krug anonimnih ličnosti koje samo iznose prljavštine iz spavaćih soba, dok se u detalje izveštava o rijalitijima, o učesnicima i njihovim privatnim životima.

Izvor: FoNet

Najnovije