Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

MIŠČEVIĆ SA ŠEFOM OEBS U SRBIJI: MEDIJSKA SCENA ĆE SE DODATNO REGULISATI U SKLADU SA STANDARDIMA EU

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević razgovarala je sa šefom Misije OEBS u Srbiji Janom Bratuom o nastavku podrške reformama koje Srbija sprovodi u oblasti vladavine prava, a posebno o pravosudnoj reformi i “jačanju medijskih sloboda”.

Kako se navodi u saopštenju, oni su razgovarali o medijskim slobodama nakon usvojenih zakona o javnom informisanju i medijima i o elektronskim medijima, a pre svega o donošenju podzakonskih akata i o njihovom sprovođenju.

Sagovornici su se saglasili da će se time medijska scena dodatno regulisati, u skladu sa najvišim standardima članica Evropske unije i Saveta Evrope, kao i OEBS-a.

Bratu je izjavio da je usvajanjem medijskih zakona načinjen veliki napredak u sprovođenju Medijske strategije, kao i da kredibilni regulatorni okvir ostaje ključan za funkcionisanje medijske scene u Srbiji, navodi se u saopštenju.

On je izrazio spremnost OEBS da i dalje podržava proces reformi u medijskoj sferi, dok ne budu ostvareni svi ciljevi Medijske strategije.

Miščević je obavestila Bratua o prioritenim aktivnostima u procesu evropske integracije u narednom periodu, kao što je procena dostignutosti prelaznih merila u poglavljima 23 i 24.

Ona je rekla da Ministarstvo za evropske integracije radi na pripremi sveobuhvatnih aktivnosti kako da do 2030. Srbija bude spremna da prihvati obaveze iz članstva u EU, posebno na planu zakonodavnog usklađivanja, zatim programiranja i upravljanja sredstvima iz EU fondova, uz izradu Plana razvoja države.

Miščević je naglasila da sve te aktivnosti mora da prati i otvorena javna debata, u kojoj će učestvovati svi delovi društva, kako bismo skupa iskoristili političku volju koja postoji u EU za ubrzanim proširenjem Unije.

Miščević i Bratu razgovarali su i o programima i projektima koje OEBS sprovodi u Srbiji i regionu.

Posebno su se saglasili da se Ministarstvo za evropske integracije uključi u program profesionalne prakse za mlade iz južne i jugozapadne Srbije, koji u našoj državi sprovodi ova međunarodna organizacija.

IZVOR: UNS

Najnovije