Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

KO JE NOVI MINISTAR INFORMISANJA: MIHAILO JOVANOVIĆ – OD TELEKOMA I POŠTE DO VLADINE KANCELARIJE ZA IT

Na čelu Ministarstva informisanja i telekomunikacija naći će se se Mihailo Jovanović, poznat u svetu telekomunikacija ali ne i u tolikoj u meri u oblasti medija. Jovanović je dosadašnji prvi čoveka e-Uprave, odnosno direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

S obzirom da je dosadašnje Ministarstvo kulture i informisanja podeljeno, a informisanju dodeljena telekomunikacija, vreme će pokazati u kolikoj meri će se budući ministar baviti medijskom sferom.

U njegovoj zvaničnoj biografiji navodi se da je doc. dr Mihailo Jovanović diplomirao i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu kao jedan od najboljih studenata u generaciji. Doktor je ekonomskih nauka i docent za užu naučnu oblast kvantitativne metode. Ima 20 godina profesionalnog iskustva u Telekomu i Pošti Srbije gde je u kontinuitetu poslednjih 14 godina bio u najvišem bordu direktora odgovoran za informacione tehnologije, elektronske komunikacije i razvoj.

U periodu 2014–2016. godine, kao član i koordinator Izvršnog odbora Pošte Srbije, doprineo je, kako piše u biografiji na sajtu Vlade Srbije, „ostvarivanju najboljeg rezultata poslovanja u istoriji Pošte“. Od aprila 2017. godine radio je kao savetnik za elektronsku upravu u Kabinetu predsednika vlade.

Doc. dr Mihailo Jovanović je član Inženjerske komore Srbije sa licencama odgovornog projektanta i odgovornog izvođača telekomunikacionih mreža i sistema. Dobitnik je nagrade Ministarstva za nauku, tehnologije i razvoj Vlade Republike Srbije 2002. godine na javnom pozivu „za najbolje mlade istraživače i naučnike koji su svojim angažovanjem dali doprinos razvoju nauke i tehnologije, promenama u zemlji, kao i započetim reformama; koji su ostali u zemlji i svojim angažovanjem doprinose njenom sveukupnom bržem razvoju i povezivanjem sa svetom“.

Autor je više knjiga, monografija i trideset stručno-naučnih radova iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, elektronskog poslovanja i ekonomije prezentovanih na vodećim domaćim i međunarodnim konferencijama i u referentnim časopisima.

Pored osmišljavanja, razvoja i implementacije kompletno novog poštanskog tehnološko-informacionog sistema i izgradnje regionalnih poštansko-logističkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, neke od veoma uspešnih referenci Mihaila Jovanović u oblasti elektronske upravu su, kako se navodi: uspostavljanje prvih kvalifikovanih sertifikacionih tela za izdavanje kvalifikovanih elektronskih sertifikata i vremenskih žigova u Republici Srbiji, uspostavljanje centralnog sistema elektronskih matičnih knjiga, projekti: „Bebo, dobrodošla na svet“, prijavljivanje građana za besplatne akcije i trgovanje hartijama od vrednosti, prijavljivanje građana u postupku podnošenja zahteva za restitucijom i tehničko-tehnološka podrška građanima u procesu digitalizacije TV signala.

Potiče iz porodice poznatih srpskih lekara. Sa ponosom ističe svoju suprugu i dva sina.

IZVOR: Danas

Najnovije