Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

ČEKIRAJTE NOVI BIRN-OV PRIRUČNIK ZA FEKTČEKING

Nova BIRN publikacija Fektčeking – Priručnik za medije – brza provera činjenica donosi smernice za proces provere informacija pre njihovog objavljivanja i namenjena je pre svega medijima.

Ovaj priručnik opisuje jednostavne korake koje redakcije treba da uvedu u svoju dnevnu rutinu provere tačnosti informacija i pouzdanosti primarnih i sekundarnih izvora.

Takođe, priručnik sadrži i korisne alate za proveru i pretragu informacija, kao što su alati za proveru fotografija, pretragu profila na društvenim mrežama, online arhiva ili napredno pretraživanje Googla, kao i uputstvo za njihovu upotrebu.

S obzirom da je praktičan i lak za upotrebu, ovaj priručnik može da bude koristan i aktivistima civilnog sektora, ali i svim građanima koji bi da razviju kritički odnos prema medijskom sadržaju.

Dinamika digitalnog medijskog okruženja zahteva da se objavljuje mnogo i brzo. U toj trci mediji posežu za preuzimanjem informacija od velikog broja izvora, što sa sobom nosi rizike, posebno ako se uzmu u obzir tehnološke mogućnosti za manipulaciju sadržajem i veliki broj dezinformacija u javnom prostoru. Fektčeking priručnik će vam pomoći da obezbedite da vaša publika dobije tačne i proverene informacije.

Ako se često zapitate kako znam da je ovo tačno, i čime to da dokažem, ovaj priručnik pomoći će vam da pronađete odgovore.

A kako bi obezbedili i zaštitili svoj rad u digitalnom okruženju, možete da koristite publikaciju Digitalna bezbednost medija – interni protokoli bezbednosne politike koja pruža niz korisnih protokola u zaštiti privatnosti novinarske komunikacije kao i ličnih podataka publike.

BIRN objavljuje Fektčeking – Priručnik za medije – brza provera činjenica kao deo svog programskog opredeljenja da radi na unapređivanju medijske scene Srbije.

IZVOR: NUNS

Najnovije