Novi članovi komisije za žalbu Saveta za štampu

Vida Petrović Škero, Snežana Andrejević i Dragan Đorđević novi članovi Komisije za žalbe Saveta za štampu

Vida Petrović Škero, bivša predsednica Vrhovnog suda i Snežana Andrejević, sudija Vrhovnog kasacionog suda u penziji, nove su članice Komisije za žalbe Saveta za štampu. Treći predstavnik javnosti u Komisiji u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Dragan Đorđević, predsednik Odbora za ljudska prava iz Niša, koji je i do sada bio član Komisije. Nove članove izabrao je juče Upravni odbor Saveta za štampu, nakon sprovedenog javnog kokursa, na kojem je predloženo deset kandidata.

Komisija za žalbe Saveta za štampu, koja odlučuje o žalbama građana na sadržaje štampanih i onlajn medija, ima ukupno 11 članova. Osim tri predstavnika javnosti, u Komisiji su i predstavnici četiri organizacije osnivača Saveta za štampu – Asocijacije medija, Lokal presa, Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženje novinara Srbije, koji će biti izabrani do kraja leta.

Novi saziv Komisije za žalbe počeće da radi u septembru.

Upravni odbor Saveta za štampu

U Upravnom odboru Saveta za štampu su predstavnici Asocijacije medija, Lokal presa, Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženje novinara Srbije.

Najnovije