Bojan Cvejić

Bojan Cvejić je direktor kompanije DanGraf koja izdaje dnevni list Danas i besplatni mesečnik City Magazine. Ujedno je i glavni i odgovorni urednik portala Danasa (www.danas.rs.). Karijeru je započeo 2007. godine upravo u ovom listu gde je prethodno bio novinar na nekoliko rubrika – Beograd, Društvo, Poitika. Tokom svoje karijere sarađivao je sa nedeljnikom NIN, City Magazine, Radnik.rs, bio dopisnik za italijanski portal L’Indro i kosovski portal Kosovo 2.0. 

Rođen je 19. aprila 1986. godine u Beogradu, gde je završio osnovne i master studije novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Završio više škola, treninga i kurseva iz etike u medijima, istraživačkog novinarstva, TV novinarstva, digitalnog marketinga, MOJO, poslovanja u medijima. Sarađivao na projektima sa brojnim organizacijama, kao što su UNICEF, NUNS, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, NALED, Fridrih Ebert fondacija. Od 2014. do 208. godine bio član Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije, a od 2019. godine je član Komisije za žalbe Saveta za štampu.

Dobitnik je priznanja „Laza Kostić“ koje dodeljuje Udruženje novinara Srbije (2015) i „Ličnost godine“ koje dodeljuje Misija OEBS u Srbiji (2019).