Tim za dijalog

1. August 2018. / Comments Off on Tim za dijalog

Saopštenja

Tim za dijalog, koji čine predstavnici medijskih i novinarskih udruženja, i vladino Koordinaciono telo za saradnju sa medijima, na prvom sastanku održanom 12. jula u Vladi Srbije evidentirali su više od 20 pitanja i tema kojima će se ova dva tela prioritetno baviti. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Tim za dijalog i Koordinaciono telo formirani su kako bi zajednički i operativno radili na rešavanju problema novinara i medija. Kopredsednice Koordinacionog tela su savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević i savetnica predsednice Vlade Srbije za medije Jelena Kovačević, koja je i predsedavala prvim sastankom, precizira se u saopštenju. Dogovoreno je da se redovni sastanci Tima za dijalog i Koordinacionog tela održavaju jednom mesečno, kako bi se operativno razmatrala i rešavala aktuelna pitanja.
Na sastanku je potvrđen sastav Tima za dijalog, koji čine medijska i novinarska udruženja: Zoran Sekulić (Asocijacija medija), Milorad Tadić (Asocijacija nezavisnih elektronskih medija), Zorica Višnjić (Lokal pres), Tanja Maksić (Asocijacija onlajn medija), Slaviša Lekić (Nezavisno udruženje novinara Srbije), Petar Jeremić (Udruženje novinara Srbije), Nedim Sejdinović (Nezavisno društvo novinara Vojvodine), Marina Dimitrić (RAB Srbija) i Dejan Gligorijević (Sindikat novinara Srbije).
Koordinaciono telo čine Nemanja Pantić, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ana Subotić, Ministarstvo kulture i informisanja, Milica Vučković, Ministarstvo pravde, Jelena Parezanović, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ranka Vujović, Republički sekretarijat za zakonodavstvo.

Podeli članak