Naći Cvetkovića u najkraćem roku

15. June 2018. / Comments Off on Naći Cvetkovića u najkraćem roku

Saopštenja

BEOGRAD, 14. jun 2018.

Asocijacija medija, Lokal Pres, ANEM, AOM i Slavko Ćuruvija fondacija u zajedničkom saopštenju zahtevaju od policije i tužilaštva da hitno angažuju sve raspoložive resurse kako bi u najkraćem roku bio ponađen novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković, koji je nestao u noći između srede i četvrtka.

U zajedničkom saopštenju ova medijska udruženja i organizacije izražavaju duboku zabrinutost za sudbinu Cvetkovića. Istovremeno, izražavamo snažnu podršku Stefanovoj porodici, prijateljima i kolegama u mučnim trenucima iščekivanja informacija o nestanku i u nadi da je Stefan dobro, ističe se u saopštenju.

Cvetković se ranije u više navrata žalio na pretnje i pritiske iz političkih i ekonomskih centara moći. Proteklih meseci je radio na istraživanju okolnosti ubistva političara sa Kosova Olivera Ivanovića. Po sopstvenim tvrdnjama, 19. maja zadržan je na administrativnom prelazu Jarinje radi ispitivanja u vezi sa ovim slučajem. U februaru je održao konferenciju u Beogradu na kojoj je pokazao fotografije osoba koje su navodno umešane u ubistvo. Prošle godine je bio nepravosnažno osuđen na više od dve godine zatvora po tužbama funkcionera Srpske napredne stranke, navodi se na kraju zajedničkog saopštenja.

Podeli članak