Propuštena još jedna prilika

12. December 2017. / Comments Off on Propuštena još jedna prilika

Saopštenja

Više medijskih i novinarskih udruženja danas je u saopštenju najoštrije osudilo postupak zamenika republičkog tužioca i člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara Branka Stamenkovića, jer njihove predstavnike nije obavestio da će sastanku Stalne radne grupe za bezbednost novinara prisustvovati i republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac.

U saopštenju Asocijacija medija (AM), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i Asocijacija onlajn medija (AOM) “izražavaju veliko žaljenje zbog nekorektnog postupka Branka Stamenkovića i Zagorke Dolovac da sastanak održe bez njihovih predstavnika”. Takvim postupanjem i odnosom, napominje se u saopštenju, neće biti moguć napredak u saradnji Tužilaštva i novinarskih udruženja i asocijacija.

Ova udruženja i asocijacije podsećaju da su, nezadovoljni odlukom Prvog osnovnog tužilaštva da odbaci krivične prijave za napad na novinare tokom inauguracije predsednika Srbije, nastavak angažovanja u Stalnoj radnoj grupi uslovili upravo sastankom sa republičkom javnom tužiteljkom, i o tome blagovremeno obavestili javnost i Stamenkovića.

Prema stavu AM, NUNS, NDNV, ANEM i AOM, propuštena je još jedna prilika da se u neposrednom razgovoru unapredi saradnja sa Repuličkim javnim tužilaštvom, uveća međusobno poverenje i nastave aktivnosti u Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara.

 

Podeli članak